Вечеря, яка не потрібна: які продукти варто виключити після 6-ти? Поради фітнес-тренера

Вечеря часто є тією трапезою, яка “наламує” всю дієту. Ось ви тримаєтеся весь день молодцем, харчуєтеся правильно.

Але настав вечір – і режим беззаперечно збитий. На ранок приріст, набрякле обличчя і тяжкість у шлунку. А причина тому – неправильні продукти чи їх надмірна кількість перед сном. Смачні рецепти для вечері вам надасть nektarnik.com.ua кулінарний блог, рецепти від найкращих шеф-кухарів.

Вечеряємо правильно

То що ж не їсти, щоб наступного дня не почуватися розбитим, а постать була в безпеці?

Жодного м’яса. Звичайно, шашлик за багаттям – це романтика ще та. Та ще й з вином (про цей пункт далі)! Але м’ясо, особливо жирні сорти, дуже довго перетравлюються. Так свинині може знадобитися до 7-ї години на своє засвоєння. Ви згодні стільки чекати і не лягати спати? Навряд чи.

Виходить, ви поїли в годинник так 8 (у кращому випадку), заснули в 11. А ваш ШКТ продовжує працювати, перетравлюючи трапезу. У результаті – ви не виспитеся і не відпочинете як слід, вечеря насилу засвоюватиметься, і вранці вага вам забезпечена.

Вечеря, яка не потрібна: які продукти варто виключити після 6-ти? Поради фітнес-тренера

Як альтернативу можна з’їсти рибку, але за три години до сну.

Гриби. Ще один варіант не найвдалішої вечері. Гриби теж важко і довго перетравлюються, що явно недоречно перед сном.

Жирні продукти також будуть не найкращим вибором. Не підійдуть сир і жирний сир, горіхи та інше.

Жирні кислоти довго перетравлюються і вимагають активної роботи всього ШКТ. Плюс такі продукти калорійні, що обов’язково позначиться на ваших “бочках”. Тому відкладіть їх на сніданок.

Борошняні вироби. Всі ми знаємо, що булочки та хліб є ввечері – до товстих ляшок.  Але крім шкоди фігурі, вони ще й “важкі на шлунок”.

Алкоголь. Алкоголь, по-перше, зробить вас свинкою Пеппою на ранок. По-друге, коли ви “під градусом”, велика ймовірність, що ви з’їсте чогось зайвого. По-третє, алкогольні напої погано діють на нервову систему. Отже, ваш сон буде не якісним.

Чай. Так, чай увечері – приваблива ідея. Особливо коли хочеться зігрітися взимку. Але великий кухоль чаю може залишити набряки на вашому тілі на ранок. Тільки уявіть: ви начебто тільки чайок випили, але на терезах +1 кг?!?

Вечеря, яка не потрібна: які продукти варто виключити після 6-ти? Поради фітнес-тренера

Плюс до цього, у чаї є кофеїн, який також збуджує ЦНС. Звичайно, перед сном це не дуже доречно.

Вечерячи, вибирайте легкі некалорійні продукти. Плюс не сильно наїдайтеся та вечеряйте за три години до сну. Тоді ви і виспитеся, і постать буде у безпеці!