Медики перерахували причини оніміння та поколювання в різних частинах тіла

Медики перерахували причини оніміння та поколювання в різних частинах тіла

Оніміння та поколювання в різних частинах тіла, які медики називають парестезією, найчастіше з’являються після тривалого перебування в одній позі. Це пояснюється передавленням судин та нервів. Однак нерідко парестезії можуть бути ознакою серйозних захворювань. Поколювання по всьому тілу як голками, докладніше про причини та симптоми читайте тут https://shashlichok.org.ua/?p=20179.

Відчуття оніміння та поколювання в різних частинах тіла можуть свідчити в деяких випадках про розвиток розсіяного склерозу.

Втрата чутливості може вказувати на таке захворювання, як енцефаліт. Оніміння та біль у ногах можуть бути ознакою грізної діабетичної невропатії.

Медики перерахували причини оніміння та поколювання в різних частинах тіла

Раптове оніміння частини обличчя, руки або ноги в одній частині тіла – симптом, що вимагає негайного швидкого виклику. Він може вказувати на інсульт, що розвивається.

Парестезія в окремих випадках вказує і на пухлини. Вони чинять тиск на частини спинного мозку та головного мозку, в результаті людина відчуває оніміння або поколювання. При цьому пухлини в корі головного мозку провокують парестезії на одній стороні тіла, а ті, що впливають на спинний мозок, викликають оніміння в кінцівках.

Периферичну невропатію викликають алкогольне ушкодження печінки, дефіцит вітаміну В12 або прийом деяких лікарських препаратів – наприклад, протисудомних чи серцевих.

Нарешті, оніміння може бути спричинене дефіцитом в організмі такого важливого мікроелемента, як магній. Він допомагає регулювати багато систем в організмі, але найбільше необхідний нервової системи. Відповідає він навіть за проходження нервових імпульсів.